Tennistä Mikkelissä

%d0%bd%d1%82156Tennis on lajina sopiva lähes kaikille, sillä sen harrastamisen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Ainoastaan kroonisista sairauksista, selkä- tai tukinivelongelmista kärsivien tulee keskustella ensin oman lääkärin kanssa.

Tenniksen aloittaminen vaatii tekniikan hallintaa, sillä lyöntien virheliikkeet rasittavat niveliä ja saattavat aiheuttaa urheiluvammoja. Tenniksestä innostuneiden kannattaakin osallistua ensin alkeiskurssille, jonka jälkeen pelaaminen on hauskaa ja turvallista.

Eri ihmisillä on lajeissa eri tavoitteita. Jokaisen ei tarvitse tähdätä Jarkko Niemiseksi, vaan tennis voi olla myös yksi harrastus muiden harrastusten lomassa. Laji sopii pelattavaksi yksilöille ja porukoille. Jos koko perhe harrastaa tennistä, on hauska järjestää esimerkiksi turnaus nelinpelissä. Lajin parista löytyy helposti uusia kavereita, joten alussa on hyvä tiedustella oman paikkakunnan tennisseuralta.

Mistä aloittaa harrastus?

%d0%bd%d1%82157Harrastuksesta kiinnostuneen kannattaa ottaa yhteyttä lähialueen tenniskursseja järjestävään tahoon. Tennis on siitä mukava harrastus, että lajia varten ei tarvita valtavaa panostusta välineisiin. Hyvä maila, kengät ja urheilullinen asukokonaisuus riittävät. Kursseille otetaan kaikenikäisiä henkilöitä, joten harrastukseen voi hurahtaa vaikka koko perhe. Vanhemmat voivat toimia myös lasten tukijoukkoina. Kisatapahtumissa ja harjoitteluleireillä tarvitaan aina toimitsijoita ja tukijoukkoja.

Tennis on taitolaji, jossa kunto kasvaa. Taitojen karttuessa pelistä tulee nopeampaa ja keskittymiskyky paranee. Tennispelaajan pulssi sykkii korkealla koko turnauksen ajan. Aikaa unelmointiin ei ole. Pelaajat ovat liikkeellä koko ajan, jalkatyö toimii ja katse seuraa tarkasti palloa. Tennispelaaja reagoi jo, ennen kuin pallo lähtee vastustajan mailasta. Tekniikan oppiminen hyvin alusta asti luo varman pohjan myöhemmin kehittyville taidoille.

Tenniksen pelaaminen Mikkelissä

Mikkeli on urheilukaupunki, jossa voi harrastaa monenlaisia aktiviteetteja. 1900-luvun alussa tennis oli ylempien sosiaaliluokkien laji, ja sitä harrastettiin vain paremmissa piireissä. Kaupungin Maaherranpuistoon tehtiin ensimmäinen sementtikenttä, ja samoihin aikoihin tennistä harjoiteltiin myös Mikkelin Tyttökoulun pihamaalla.

Lajin suosio alkoi lisääntyä vuonna 1929 perustetun Mikkelin Verkkopalloseuran myötä, myöhemmin nimi muutettiin Mikkelin Tennisseuraksi. Nykyisin Mikkelissä on lukuisia tennishalleja harrastusta varten. Kesäisin pelataan ulkokentillä, kun taas kelien kylmetessä siirrytään talvisin sisähalleihin. Mikkelissä on kenttiä seuraavissa paikoissa:

%d0%bd%d1%82158

  • Haukivuori, 3 kenttää
  • Lähemäki, 2 kenttää
  • Otava
  • Rantakylä, 2 kenttää
  • Ristiina, 3 kenttää
  • Suomenniemi, 3 kenttää
  • Tuppurala, 2 kenttää
  • Urheilupuisto, 2 kenttää
  • Urpola

Pelaajat voivat varata vuoroja varauslistojen kautta eri kentille. Tuntivuoron hinta vaihtelee 10-20 € välillä. Näistä hinnoista opiskelijat ja urheiluseurojen jäsenet saavat alennusta.

Tennisseurasta opetusta ja uusia ystäviä

Mikkelissä toimiva Tennis 88 tarjoaa ammattimaista valmennusta ja seuratoimintaa kaikenikäisille lajista kiinnostuneille. Se on 1980-luvulla perustettu tunnettu tenniskoulu, joka sai alkunsa tennistä harrastavan kaveriporukan innostuksesta. Niistä ajoista se on kasvanut yhdeksi kaupungin tärkeimmistä urheiluseuroista.

Seura perustettiin aikoinaan tarpeeseen sillä, lajista innostuneille ei tuntunut löytyvän kunnon paikkaa, jossa oppia ja harjoitella. Aktiivinen toimija valmentaakin pelaajia pienestä asti. Lisäksi se tarjoaa tenniskoulun oppeja miniryhmissä sekä myös varttuneimmille, tenniksen myöhemmin elämäänsä löytäneille.