Ratsastusta Mikkelissä

%d0%bd%d1%82150Suomessa luonto ja eläimet ovat aina lähellä. Vaikka suomalainen asuisi kaupungin keskustassa, ovat luonnonläheiset harrastukset ja liikuntalajit mieluisia. Kaupunkien läheisyydestä löytyy merkittyjä luontopolkuja, latuja ja suunnistusreittejä, jotka helpottavat luontoon lähtijää. Myös ratsastus on yleistynyt monilla paikkakunnilla, ja esimerkiksi islanninhevosilla pääsee kokemattomatkin ratsastajat turvallisesti mukaan hankkimaan uusia elämyksiä ja tutustumaan tähän uljaaseen ja kauniiseen eläimeen.

Mikkeli on luonnonläheinen kaupunki, jossa nimenomaan ratsastus on suosittu harrastus, ja kaupungin läheisyydestä löytyykin runsaasti talleja, jotka tarjoavat monenlaista ratsastus toimintaa.

Netistä löytyvät yhteystiedot ja muuta tarpeellista informaatiota helposti Mikkelin alueella sijaitsevista toimijoista.

Yksi vaihtoehdoista on 7 kilometriä Mikkelin keskustasta sijaitseva Niemenpellon Talli, joka tarjoaa perinteisen ratsastustoiminnan lisäksi muun muassa lännenratsastusta, vaellusratsastusta ja CenteredRiding -istuntatunteja. Rouhialan ratsastustalli puolestaan sijaitsee vain 1,5 km kaupungin keskustasta, ja se on ennen kaikkea tunnettu laadukkaasta kilparatsastus toiminnastaan. Rouhialasta voi myös ostaa hevosen täysihoitopalvelua.

Jos puolestaan hakee ratsastuspaikkaa, josta löytyy tarjontaa myös muille urheilulajeille, on ehdottomasti suositeltavin kohde idyllinen Kekkolan Kartano. Täällä yhdistetään esimerkiksi tennis- ja ratsastusharrastukset yhteisten leirien muodossa. Lisäksi lähistöltä löytyy myös ulkoilureittejä sekä golfkenttä.

Suomen nopein ravirata

%d0%bd%d1%82151Harrastaminen hevosten parissa on Mikkelissä todellakin jo perinne, sillä kaupungista löytyy myös innokasta raviväkeä. Sen myötä siellä sijaitsee myös yksi Suomen nopeimmista raviradoista. Mikkelin ravirata on rakennettu 60-luvulla, ja siellä juostiin ensimmäiset suurkilpailut vuonna 1979 Kuninkuusravien muodossa.

Tänä päivänä yksi raviradan tärkeimmistä tapahtumista on St. Michel -ajot, jotka ovat samalla yhdet Suomen tärkeimmistä raviajoista. Vuoden sisään mahtuu tosin paljon muitakin ravitapahtumia Mikkelin radalla: Pelkästään syyskuun aikana löytyy erilaista 4 ravitapahtumaa, joista osa on harjoitusraveja ja osa veikkausraveja. Raviveikkaukseen voi osallistua helposti myös etänä, jos ei itse pääse raviradalle kannustamaan suosikkiaan.

Kilparatsastusta Mikkelissä

%d0%bd%d1%82152Kilparatsastus on yksi vahvoista urheilulajeista Mikkelissä, ja kaupungissa onkin tunnetusti lukuisia laadukkaita ratsastuskouluja, joiden oppilaat ovat saavuttaneet mainetta ja menestystä kilparatsastuksessa. Ratsastusharrastusta ja -toimintaa tukee Mikkelissä hyvin aktiivinen ratsastusseura, joka onkin samalla yksi maamme vanhimmista ratsastusseuroista.

Vuonna 1956 perustettu Mikkelin Ratsastusseura kuuluu Suomen Ratsastajainliittoon. Sen tavoitteena on tukea ratsastusharrastusta, ylläpitää junioritoimintaa ja järjestää valmennusta ja kilpailuja. Ratsastusseuran välityksellä Mikkelissä lajin harrastajat on koottu yhteisen aatteen ja tavoitteen alle, ja juuri yhteishengellä ja -työllä on myös tulosta saatu aikaan kilpatasollakin.

Mikkelin Ratsastusseura järjestää vuoden mittaan useita kilpailuja sekä koulu- että esteratsastuksessa tasoilla 1-3. Tänä vuonna seura juhlii 60-vuotisjuhliaan, joten sen kunniaksi kaikkien kilpailujen yhteydessä ratsastetaan myös juhlaluokka. Seuran 1-tason kilpailijat voivat myös osallistua MRS-Cupiin, jossa vuoden mittaan saavutetuista tuloksista kertyy pisteitä. Sarjan voitto kruunautuu eniten pisteitä kartuttaneelle ratsastajalle.

Ratsastuskilpailutoiminta Mikkelissä on vilkasta, ja seura palkitseekin vuosittain menestyneimmät tai esimerkillisimmät harrastajat, jotta motivaatio kilpailuharrastukseen pysyisi yllä. Ranking-pisteiden perusteella seura jakaa kiertopalkinnot menestyneimmälle juniori- ja senioriratsastajalle este- ja kouluratsastuksen parissa. Lisäksi menestynein kenttäratsastaja palkitaan. Seura tukee kilpailutoimintaa myös siten, että se palauttaa kilpailulupamaksun ahkerasti seuraa edustaneille kilparatsastajille.

Mikkeli lähialueineen tarjoaa ratsastuksen harrastajille runsaasti vaihtoehtoja, ja mikä parasta, uusia vaihtoehtoja ja elämyksiä on luotu, jotta ratsastus tulisi tutuksi yhä useammalle harrastajalle. Perinteinen kilparatsastus on ehkä vielä suosituin laji, mutta vaellusratsastus tai vaikkapa rekiajelu houkuttelee varmasti myös harrastamaan hevosten parissa.