Mikkelitarjoaauseitauintimahdollisuuksia

%d0%bd%d1%82164Suomi tarjoaa kesäisin ideaalit uimamahdollisuudet laajojen vesistöalueiden vuoksi. Mikkeli sijaitsee upean Saimaan rannalla, joka on yksi Suomen kauneimpia vesistöalueita. Kauniissa kesäsäässä on mukava päästä viilentymään pulahtamalla raikkaassa järvessä.

Mikkelin laaja uimatarjonta mahdollistaa ympärivuotisen mahdollisuuden lajin harjoittamiseen. Talvella uimisen mahdollisuudet painottuvat uimahalleihin, vaikka avantouintimahdollisuuksia löytyy useista paikoista Mikkelin keskustassa ja sen ulkopuolella. Kaupunki ylläpitää lukuisia uimapaikkoja, jotka sijaitsevat laajalti ympäri seutua.

Uiminen on mikkeliläisille tuttu harrastus, sillä kuvankaunis Saimaa ja sen rannalla sijaitsevat lukuisat julkiset uimarannat mahdollistavat vaivattoman uimakokemuksen. Kesäaikaan on mahdollisuus harjoittaa myös muita vesiurheilua sen rannalla, mm. SUP-lautailu on suosittu ja hauska harrastus.

Mikkelissä on monipuolisia liikuntapalveluja, ja uimisesta kiinnostuneille löytyykin lukuisia vaihtoehtoja. Kaupungissa on useita uimamahdollisuuksia eri paikoissa, joihin voi mennä viihtymään, uimaan ja saunomaan. Niitä ylläpitävät sekä kunnalliset että yksityiset paikat. Seuraavassa listassa voi tutustua tutustua tarkemmin Mikkelin uimahallitarjontaan.

Viihdeuimala Rantakeidas

Viihdeuimala Rantakeidas on Mikkelin kaupungin ylläpitämä monipuolinen liikuntapaikka. Sen tarjontaan kuuluu kaiken kaikkiaan viisi allasta, joiden lisäksi allasosastolta löytyvät hierovat poreet ja vauhdikas vesiliukumäki. Saunapuoli on niin ikään runsas, sillä se käsittää kuusi perinteistä saunaa ja kaksi höyrysaunaa. Tarjolla on kattavasti myös vesijumppaa, jota järjestetään ympäri viikkoa. Tunnit jakautuvat pääsääntöisesti matalan, lämpimän ja syvän veden jumppaan. Jokaisella tunnilla on erilaiset uimavaatimukset, jotka on hyvä tarkistaa ennen osallistumista. Ne antavat myös viitettä tunnin sisällöstä. Laajan viihdeuimalan ohessa on myös kuntosali, liikuntasali ja kahvio.

Anttolanhovi

Anttolanhovin uimamahdollisuudet ovat osa laajempaa AnttolanhoviWellnessVillage -keskusta. Rantahotellin yhteydessä sijaitseva sauna- ja allasosasto käsittää monipuolisesti altaita ja saunoja. Naisille ja miehille tarkoitetut saunat, tilaussauna sekä höyrysauna sijaitsevat saunaosastolla.

Lisäksi tarjolla on neljä eri allasta: iso allas, lasten allas, vesihierontapisteillä varustettu putousallas sekä 32 asteen lämminvesiallas. Yleisövuorojen aukioloajat on hyvä tarkistaa etukäteen. Keskuksessa on lisäksi Anttolanhovi Day Spa, jossa saatavilla on mm. erilaisia hemmottelevia hieronta- ja kasvohoitoja.

Kyyhkylän kartano

%d0%bd%d1%82165Kyyhkylän kartanon kuntoutuskeskuksen allasosastolla on mahdollisuus uida ja osallistua vesijumppiin. Vaihtoehtoja on useita, ja tarjolla on perinteisen uima-altaan lisäksi kylmä- ja lämminvesiallas sekä poreallas. Höyrysauna ja perinteinen sauna löytyvät saunaosaston puolelta. Vesijumppatunteja järjestetään aktiivisesti. Lisäksi senioreille onkin räätälöity heille sopiva jumppa, joka on useita kertoja viikossa. Uima-aktiviteettien ohella voi treenata myös paikan kuntosalilla.

Naisvuoren uimahalli

Mikkelin vuonna 1971 valmistunut uimahalli sijaitsee Mikkelin ydinkeskustassa. Uimahalli on parhaillaan peruskorjauksessa, joka valmistuu aikataulun mukaan elokuussa 2017. Paikka on suljettu kunnostuksen aikana.

Uimaopetus

Suomalaisten uimataito on määritelty siten, että uimarin on pystyttävä uimaan yhtäjaksoisesti 200 metriä, joista vähintään 50 metriä tulee uida selällään. Mikkelissä löytyykin monenlaisia mahdollisuuksia oppia uimaan ja parantaa nykyistä taitoa.

Mikkelin Uimaseura on aktiivinen paikallinen toimija, joka järjestää aktiviteetteja kaikenikäisille ihmisille. Tarjontaan kuuluu mm. uintiopetusta lasten Vesiralli-kursseilla. Sen kautta on myös mahdollisuus harrastaa myös kunto- ja kilpauintia.

Kesäisin on mahdollisuus opetella uimista myös ulkona luonnonvesissä, kun perheen pienimmille tarkoitettu rantauimakoulu järjestetään.