Mikkelin Jukurit

%d0%bd%d1%82147Suomalainen jääkiekko elää tänä päivänä kultakauttaan, josta on osoituksena upeat suoritukset. Viimeisimpänä saavutuksena Suomeen saapuivat sekä nuorten MM-kisojen kultamitali että A-maajoukkueen hopeasija.

Suomalaisittain tehtiin ennätys myös tämän vuoden NHL:n varaustilaisuudessa, jossa peräti kolme suomalaiskiekkoilijaa varattiin kymmenen ensimmäisen joukossa. Tähän tulokseen on päästy kovalla työllä, jossa tärkeä osa on urheiluseuroilla. He tekevät pohjatyötä nuorten lajin harrastajien parissa.

On ilman muuta selvää, että tulosta saadaan vain hyvin suunnitellulla työllä ja pitkällä tähtäimellä, tästä oivana esimerkkinä on jääkiekkoseura Mikkelin Jukurit, jotka ovat hiljattain nousseet Mestiksestä Liigaan. Joukkue on kirjoittanut varsinaisen jääkiekon menestystarinan.

Jukurien tie kohti huippua

Jääkiekkoseura Jukurit on perustettu vuonna 1970 Mikkelissä. Sen kotiareena on Kalevankankaan jäähalli. Jukurin ensimmäiset vuosikymmenet tuottivat melko heikkoja suorituksi. 70-luvulla Jukurit pelasivat parhaimmillaan viidennelle sijalle 1. divisioonassa, ja myöhemmin vuonna 1980 seura putosikin 2. divisioonaan.

Varsinaista näyttöä tuli 90-luvun lopulla, kun seuran toiminnanjohtajaksi valittiin Matti Turunen. Hänen rinnalleen valmentajaksi palkattiin Risto Dufva. Uudet tuulet alkoivat tuolloin puhaltaa, ja jo keväällä 2000 Jukurit juhlivat tuon aikaisen Suomi-sarjan mestaruutta. Kyseinen sarja tunnetaan nykyään Mestiksenä.

%d0%bd%d1%82148Joukkue lähti menestyksekkäästi 2000-luvulle vahvan näytön saattelemina. Sillä oli tukena myös hyvä maine nousevana ja laadukkaana seurana. Valmennus pelasi paremmin kuin milloinkaan, ja uusia pelaajia tuli mukaan riveihin.

2000-luvun alkupuolen aikana Jukurien pelisuoritukset paranivat hitaasti mutta varmasti, ja seuran yleisösuosiokin alkoi kasvaa. Otteluissa oli paikalla tuhatpäinen kannustajayleisö, ja tunnelma oli katossa. Osana menestyvän lätkäseuran nousuun on varmasti juuri innokkaalla kannustajajoukoilla, jotka ovat tukemassa suosikkejaan otteluissa.

Kova työ ja panostus laadukkaaseen valmennukseen on tuottanut tulosta Jukurien kohdalla, sillä kaudella 2016-2017 seura sai lisenssin Liigaan ja nousi sen myötä SM-sarjaan. Mikkeliläisillä kiekkosankareilla on siis edessä seuraava näytön paikka, mutta kaikesta nähdystä päätellen pelaajilla on oikeaa ainesta sekä fyysisesti että psyykkisesti, jotta menestystä liigassakin voidaan odottaa.

Jääkiekkomenestyksen salaisuus piilee kansan tuessa

Jääkiekko on ehdottomasti yksi suomalaisten suosikkilajeista. Se on ennen kaikkea viime vuosina kasvattanut suosiotaan kotikatsomoissa. Tämän seikan osoittaa se, että viime keväänä pelattu MM-kisojen finaali oli kaikkien aikojen katsotuin jääkiekko-ottelu Suomessa, ja parhaimmillaan ottelua seurasi 3,25 miljoonaa suomalaista.

Jukurien kaltainen tarina osoittaa sen, että Suomessa on viime vuosina satsattu oikealla tavalla jääkiekon vahvistamiseen. Uudet kiekkosukupolvet ovat hyvin valmennettuja nuoria, joilla on oikea asenne urheiluun.

Suomalaiset kunnioittavat kiekkosankareita

Lajissa kuin lajissa pärjääminen vaatii ahkeruutta ja nöyryyttä. Näiden tekijöiden lisäksi itseluottamus, periksi antamattomuus ja voitosta nauttiminen ovat tärkeitä osia pelaamisen säännöistä. Osa lajin suosion kasvusta selittyy sillä, että suomalainen jääkiekko on tasokkaampaa kuin koskaan!

Toinen avaintekijä jääkiekon suosion kasvulle ovat nuoret pelaajamme, jotka ovat rohkealla ja ennakkoluulottomalla pelillään valloittaneet kiekkokaukalot ja Suomen kansan suosion.

%d0%bd%d1%82149Patrik Laine, Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi ovat nousseet sankareiksi, jotka lähes jokainen suomalainen tuntee riippumatta siitä, onko varsinainen lätkäfani vai ei. Siinä piileekin yksi jääkiekon salaisuuksista, että se vetoaa helposti koko kansaan ja kaikenikäisiin. Kansan saattaa olla helppo samaistua noihin nuoriin pelaajiin, sillä he pelaavat lajia samalla suomalaisella sisulla, jota meissä jokaisessa on sisällä.

Toisaalta joukkueesta löytyy aina erilaisia luonteita ja pelaajia, joten jokaiselle löytyy oma suosikkinsa. Jääkiekon yhteisöllisyys saattaa olla myös yksi sen suosion salaisuudesta, sillä koko joukkueen menestyksestä voi nauttia ympäri maata. On hienompaa voittaa porukalla ja samalla myös helpompaa hävitä porukalla, mikä on yksi syy joukkueurheilun suosiolle.